Pipeq Pipe Sizes App

De handige Pipeq Pipe Sizes App is gratis beschikbaar en eenvoudig te downloaden via de Apple Store of Google Play. In de app schakel je eenvoudig om van DIN- naar inch-maten en je selecteert vervolgens de gewenste OD schedule maat. De app vertelt je dan wat de ID inwendige diameter is en wat de wanddikte is. Ook het gewicht per meter ontbreekt niet. Deze handige app voor iOS of Android is onmisbaar voor iedereen in de piping.

Dé tool voor fitters en lassers

Even snel de binnendiameter berekenen op basis van een schedule maat? Het totale gewicht bepalen van een willekeurige pijp? De wanddikte opzoeken om de juiste lasparameters te kunnen berekenen? Het kan met de eenvoudige, gratis app van Pipeq Pipework Equipment.

Schakel makkelijk om van Amerikaanse NPS maten (Nominal Pipe Sizes) naar Europese DN maten (Diameter Nominal), van inches naar millimeters. Je hebt het hele schedule bereik van DN15 tot DN900 en van 0,5″ tot 36″ tot je beschikking.

De complete tabel in je broekzak

Met een schedule maat (SCH) wordt de wanddikte van een pijp beschreven. Het is geen werkelijke maat, maar een richtgetal dat gebaseerd is op een wanddikte formule.

Twee pijpen met dezelfde diameter kunnen verschillende schedule maten hebben, wat betekent dat ze een verschillende wanddikte hebben. Iemand die een pijp specificeert voor een hogedruktoepassing zal dus een groter getal kiezen dat staat voor een grotere “schedule” (wanddikte).

In het geval van roestvast staal worden de schedule maten bovendien gespecificeerd met een letter “s” als achtervoegsel na het nummer. De reden waarom roestvaststalen schedules op deze manier worden aangeduid is hun extra sterkte. Er is minder wanddikte nodig om dezelfde druk te weerstaan in vergelijking met andere staalsoorten.

De lijst van tegenwoordig gebruikte schedule maten is als volgt; 5, 5S, 10, 10S, 20, 30, 40, 40S, 60, 80, 80S, 100, 120, 140, 160, STD, XS en XXS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *